Dieta pentru definire: cum şi ce consumăm să slăbim?

dieta pentru definiewra, slabire

Dieta pentru definire: cum şi ce consumăm să slăbim?

Dieta pentru definire sau, altfel spus, regimul pentru definirea masei musculare este unul prioritar și necesar atunci când vorbim despre persoane care practica culturismul.

Dieta pentru definire, însă, trebuie să fie concretă, sigură din punct de vedere al sănătății, astfel încât rezultatele să fie pe măsură. În acest sens, culturiștii autohtoni trebuie să depună mult efort pentru o prezență scenică remarcabilă. Cei care stabilesc cât și ce trebuie făcut sunt antrenorii de culturism, care recomandă circa 12 săptămâni de dietă pentru definire, dietă care implică și efortul fizic, înainte de sezonul în care se concurează pentru obținerea unui loc remarcabil în cadrul competițiilor.

Dacă vrei să slăbești, trebuie să consumi mai puţine calorii, numai in acest mod vei avea rezultate. 

Pentru a vă ajuta să pierzi din greutate, în timpul dietei trebuie să crești aportul de proteine ​​la 2-4 grame pe kilogram/greutate corporala. Totodată trebuie să reduceți aportul zilnic de carbohidrați, dar şi cosnumul de grăsimi.

Pe scurt, conceptul de bază al nutriției pentru a slăbi sunt următoarele:

– aportul de proteine ​​pe greutatea corporală kg x 2-4 grame
– aportul de carbohidrați pe greutatea corporală kg x 2-2,5 grame
– aportul de grăsimi pe greutatea corporală x 0,25-0,3 grame.

Asta înseamnă că, dacă ai 100 de kg, ai nevoie de 200-400 de grame de proteine, 200-250 grame de carbohidrați și 25-30 de grame de grăsime pentru a pierde din greutate.

Pentru cea mai simplă implementare, aveți nevoie de un lucru: proteină sub formă de pudră! Pentru a ajuta salbirea mai ai nevoie de produse care te ajuta in acest proces. 

 

Pachetul pentru definiere

Acest concept este urmat şi de sportivii, și reprezintă baza dietei pe bază de proteine. Din punct de vedere a compoziţiei această dietă este foarte similară dietei paleo, cel din urmă presupune să consumi puțini carbohidrați, dar multă carne slabă sau pește. 

Un ou conține aproximativ 5 grame de proteine, așa că ar trebui să mănânci cel puțin 35 de ouă pe zi, sau 700 dkg de piept de pui – chiar dacă nu este imposibil, cu greu se poate mânca atâtea carne! Din acest motiv a fost creat proteina sub fomă de praf, care cu amestecat cu apă se poate consuma imediat.

De ştiut: în primul rând dieta influențează pierderea în greutate, nu antrenamentul sau calitatea sportului. Dacă practici şi sport, dieta va da rezultate mai repede.

Este important să se rețină că nu doar alimentele sunt importante în cazul dietei pentru definirea masei musculare, ci și suplimentele nutritive, în special cele care au o proporție ridicată de proteine în conținut.

Comments (2)

  • Alina S Reply

    Foarte utile informatiile, multumim.

    octombrie 22, 2020 at 03:00
  • betenBug Reply

    thanks, interesting read

    martie 3, 2024 at 16:50

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *